play hard learn fast
English site

Axel Vieth MMO

Trainer/Consultant

De achtergrond van Axel ligt in het vakgebied van human resource. Axel heeft als HR-generalist binnen diverse branches en bedrijven (strategische) veranderingen opgezet en doorgevoerd. Bedrijven als DSM, Laurus Nederland en Super de Boer behoren tot zijn achtergrond. Daarnaast heeft hij ook bij middelgrote en kleine bedrijven de menselijke factor steeds weten te verbinden met organisatiedoelen en –veranderingen.

Sinds 1995 heeft Axel zich gespecialiseerd in veranderprocessen waarbij de ontwikkeling van medewerkers centraal staat. Het binden van mensen aan gemeenschappelijke doelen en het creëren van persoonlijke leer- en ontwikkelmogelijkheden zijn de kern van zijn aanpak. Als trainer/docent is hij ook nog verbonden aan diverse HBO-opleidingen, waar hij de professionals en managers van de toekomst leert omgaan met de dynamiek tussen mens, organisatie en omgeving.

Axel ziet simulaties en games – waarmee hij net als Dirk Jan tijdens de Executive Masteropleiding Management & Organization van TiasNimbas Business School kennis maakte – als krachtige tools om professionals en managers zichzelf te laten overtreffen. Simulaties en games bieden volgens hem een unieke omgeving waarin professionals en managers kunnen experimenteren en waarmee zij direct inzicht krijgen in hun handelen. “Een dergelijke leerervaring is in hun dagelijkse realiteit onmogelijk”, aldus Axel.

Axel richt zich binnen Simulation Experience op het faciliteren en begeleiden van leer- en ontwikkelprogramma’s met simulaties en games.

E. [email protected]

Axel op LinkedIn.