play hard learn fast
English site

9. TeamUp

winner-saganet-2013s

  • Teamsamenwerking en -efficiëntie
  • Effectief communiceren;
  • Coaching & leiding geven, nemen en ontvangen;
  • Probleemoplossend vermogen en creativiteit in teams.

TeamUp is een serious game, waarbij in teams van telkens vier spelers gespeeld wordt. De spelers moeten in nauwe samenwerking een serie obstakels en vraagstukken van uiteenlopende aard overwinnen. De spelers zitten fysiek bij elkaar en tegelijkertijd achter een eigen laptop met daarop een avatar in een aangename, virtuele omgeving. Tijdens gameplay kunnen de spelers zowel via de avatars interacteren, als rechtstreeks met elkaar communiceren. Tijdens het spelen wordt op een plezierige wijze een beroep gedaan op een breed palet van teamcompetenties, zoals (effectief) communiceren, feedback geven en initiatief en besluiten nemen. Deze vaardigheden worden getest en zichtbaar gemaakt in uiteenlopende situaties, waarin onduidelijkheid, voor- en tegenspoed, succes en ‘flow’ elkaar (kunnen) afwisselen. TeamUp is dan ook uitermate geschikt om uiteenlopende thema’s c.q. leerdoelen bloot te leggen en te adresseren. TeamUp kan gespeeld worden in de “Regular” en “Master” editie, goed voor twee keer vijf levels “gameplay”.

De game wordt begeleid door een trainer, die na het spel de resultaten en ervaringen van en met de spelers bespreekt. De trainer wordt hierbij ondersteund door gegevens die automatisch worden verzameld tijdens het spelen en gevisualiseerd in een hiervoor ontwikkelde applicatie. TeamUp voorziet bovendien in de mogelijkheid om het spel tussentijds stil te leggen en bijvoorbeeld te voorzien van interim-debriefings (‘segmented play’). TeamUp biedt met andere woorden veel mogelijkheden en flexibiliteit om workshops en trainingsprogramma’s op maat in te richten.

TeamUp voor Trainers en Consultants

TeamUp is een aantrekkelijke en veelzijdige gaming tool, die met lage drempels beschikbaar is voor trainers en consultants. De Basiskit TeamUp geef recht op het spelen van TeamUp met de eigen klanten en bevat de basis-software hiervoor. TeamUp kan vervolgens per sessie steeds worden geactiveerd met behulp van gebruikerslicenties (-codes). Periodiek worden er voor TeamUp ééndaagse Train-the-Trainer programma’s georganiseerd. Tijdens deze sessies worden alle ins en outs van TeamUp en game-facilitatievaardigheden behandeld en diverse handvatten voor een zo optimaal mogelijke nabespreking en dito leereffecten aangereikt.

TeamUp is ontwikkeld door The Barn in samenwerking met de TU Delft en Accenture en is winnaar van de SAGANET Award 2013.

Aantal deelnemers: 4 – 60
Duur: minimaal 3 uur*

* Impact maken met één dag game-based Team Boosting met TeamUp en WeQ? Neem contact op voor meer informatie.