play hard learn fast
English site

9. TeamUp (ook 100% online)

winner-saganet-2013s

  • Teamsamenwerking en -efficiëntie
  • Effectief communiceren;
  • Coaching & leiding geven, nemen en ontvangen;
  • Probleemoplossend vermogen en creativiteit in teams.

TeamUp is een serious game, waarbij in teams van telkens vier spelers gespeeld wordt. De spelers moeten in nauwe samenwerking een serie obstakels en vraagstukken van uiteenlopende aard overwinnen. De spelers zitten fysiek bij elkaar en tegelijkertijd achter een eigen laptop met daarop een avatar in een aangename, virtuele omgeving. Tijdens gameplay kunnen de spelers zowel via de avatars interacteren, als rechtstreeks met elkaar communiceren. Tijdens het spelen wordt op een plezierige wijze een beroep gedaan op een breed palet van teamcompetenties, zoals (effectief) communiceren, feedback geven en initiatief en besluiten nemen. Deze vaardigheden worden getest en zichtbaar gemaakt in uiteenlopende situaties, waarin onduidelijkheid, voor- en tegenspoed, succes en ‘flow’ elkaar (kunnen) afwisselen. TeamUp is dan ook uitermate geschikt om uiteenlopende thema’s c.q. leerdoelen bloot te leggen en te adresseren. TeamUp kan gespeeld worden in de “Regular” en “Master” editie, goed voor twee keer vijf levels “gameplay”.

De game wordt begeleid door een trainer, die na het spel de resultaten en ervaringen van en met de spelers bespreekt. De trainer wordt hierbij ondersteund door gegevens die automatisch worden verzameld tijdens het spelen en gevisualiseerd in een hiervoor ontwikkelde applicatie. TeamUp voorziet bovendien in de mogelijkheid om het spel tussentijds stil te leggen en bijvoorbeeld te voorzien van interim-debriefings (‘segmented play’). TeamUp biedt met andere woorden veel mogelijkheden en flexibiliteit om workshops en trainingsprogramma’s op maat in te richten.

TeamUp 100% online

TeamUp heeft een 100% online speelbare variant, die luistert naar de naam TeamSynergy, maar gewoon beschouwd kan worden als ‘TeamUp 100% online’ met eveneens vijf game levels. Verschillen met de reguliere versie TeamUp zitten verder in de iets andere look & feel (zie afbeeldingen hieronder), een hogere moeilijkheidsgraad, een langere speeltijd en een eenvoudiger besturing.

winnaar-nasaga-2010

winnaar-nasaga-2010

TeamUp en TeamUp 100% online zijn ontwikkeld door The Barn in samenwerking met de TU Delft en Accenture; TeamUp is winnaar van de SAGANET Award 2013.

Aantal deelnemers: 4 – 60
Duur: minimaal 3 uur* dan wel in chunks

* Impact maken met één dag game-based Team Boosting met TeamUp en WeQ? Neem contact op voor meer informatie.