play hard learn fast
English site

8. 6Styles

  • Inzicht in (theorie achter) diverse leiderschapsstijlen;
  • Explicitering en ontwikkeling van de eigen leiderschapsstijl;
  • Toepassing van de eigen leiderschapsstijl in specifieke context.

6Styles is een simulatie-tool ontwikkeld door Relation Technologies uit Denemarken, die aankomende en ervaren managers aan de hand van een aantal scenario’s en vraagstukken/dilemma’s uitdaagt om de eigen leiderschapsvoorkeuren, -vaardigheden en emotionele competenties te expliciteren. Spelers worden zich via de 6Styles-simulator op indringende wijze bewust van hun eigen leiderschapsstijlen (zie figuur hieronder) en managementvaardigheden, inclusief de eigen kracht en uitdagingen. In 6Styles ligt dus een krachtige tool voor (zelf)analyse en een rijk vertrekpunt voor reflectie en feedback van collega’s en andere managers op elkaars leiderschapsstijlen besloten.

6Styles is gebaseerd op Daniel Goleman’s theorieën inzake de zes fundamentele leiderschapsstijlen en emotionele intelligentie. 6Styles biedt de mogelijkheid om dieper op deze achterliggende theorieën in te zoemen.

Net als Changesetter, waarin ook leiderschapsstijlen worden geïdentificeerd, is ook 6Styles een gerichte toolbox waarmee trainers en consultants zelf aan de slag kunnen. Periodiek worden daartoe accreditatiesessies georganiseerd (open of in-company).

Aantal spelers: 2-200
Duur: minimaal 2 uur (light)