play hard learn fast
English site

4. SysTeamsChange

  • Leiding geven aan organisatieverandering;
  • Oefenen met interventies;
  • Inrichting en volgordelijkheid van een veranderproces;
  • Weerstand bij organisatieverandering.

SysTeamsChange is ontwikkeld door prof. Willy Kriz (Dornbirn, Oostenrijk) en Hanja Hansen (Zürich, Zwitserland) en biedt een indringende ervaring, waarin een veranderproces van een organisatie wordt gesimuleerd. De deelnemers vormen een extern veranderteam, dat kan kiezen uit en experimenteren met een breed palet van acties met onmiddellijke feedback via ondersteunende software. In een aantal rondes leidt het veranderteam de medewerkers van het bedrijf door de verschillende psychologische stadia van een veranderproces.

SysTeamsChange is een krachtige trainingstool voor hoger en middelmanagement en biedt een ideaal voertuig om individueel en onderling te reflecteren op (de aanpak van) veranderprocessen binnen organisaties, ook in relatie tot relevante theorieën.

De game is gebaseerd is op uiteenlopende theorieën, zoals op het gebied van innovatie, weerstand, de lerende organisatie en fasen van organisatieverandering.

Simulation Experience heeft een licentie voor het spelen van de Nederlandstalige versie van SysTeamsChange en is ook gerechtigd tot verkoop.

Aantal deelnemers: 3 – 42 spelers
Duur: minimaal 1 dag