play hard learn fast
English site

15. Thinking in & out of the Box

  • Spelenderwijs expliciteren van de eigen filters en beperkingen in het denken;
  • Daadwerkelijk in & out of the box denken;
  • Versterken creativiteit en innovatiekracht in teams en leiderschap.

Thinking in & out of the Box is een gamified leerconcept dat is ontwikkeld door Innogreat, gevestigd in Taiwan met wortels in de Verenigde Staten. De ‘box’ is al meer dan 3000 keer toegepast, vooral in Azië, maar ook in andere delen van de wereld. Het leerconcept is nu ook beschikbaar in Nederland.

Creativiteit wordt een kerncompetentie op alle niveaus binnen organisaties. Het is belangrijk dat we niet alleen mensen vertellen om ‘out of the box’ te denken, maar ook om hen te laten zien hoe dat moet. Onderdeel van dit krachtige leerconcept is een speciaal ontworpen fysieke doos, die symbool staat voor de onzichtbare box die de creativiteit in ons denken beperkt. Met een aantal interactieve en reflecterende oefeningen verkennen deelnemers de grenzen van hun eigen denken. Zo doende wordt met behulp van de box een aantal praktische technieken geleerd om beter ‘in & out of the box’ te kunnen denken.

Kort gezegd bestaat een sessie ‘Thinking in & out of the Box’ over het algemeen uit de volgende stappen:

BRAND YOUR BOX

De buitenkant van de box staat voor onze kenbare denkwijze, onze personal branding. Het weerspiegelt wat we willen dat mensen weten of denken over ons. Het is het ‘gezicht’ dat we laten zien aan de wereld.

MAP YOUR UW FILTERS AND BOUNDARIES

Elke kant van de binnenkant van de box staat voor een andere beperking die ons denken beperkt. Door het identificeren van de grenzen van ons denken, zijn we beter in staat om te weten hoe nieuwe filters te openen en voorbij die grenzen ‘out of the box’ te denken.

WEAR THE BOX

Het dragen van de fysieke box op ons hoofd zorgt voor een krachtige emotionele ervaring, waarbij de deelnemers de beperkingen van het eigen denken beleven. Door deze ervaring gaan deelnemers de uitdaging zien van goede communicatie en samenwerking met collega’s en aldus de basis leggen om het individuele en collectieve denken op een hoger plan te brengen.

TOEPASSING VAN DE LEARNINGS

In de nabespreking wordt de verbinding gemaakt tussen de fysieke box die de participanten tijdens de sessie hebben ontworpen en de realiteit van het eigen en collectief gevormde denken. Wanneer kan het beste ‘in the box’ gedacht worden en wanneer en hoe ‘out of the box’? Met antwoorden op deze vragen worden de goede condities voor creatief en innovatief denken gecreëerd.

Uiteraard zijn uw specifieke leerdoelen leidend voor de exacte structuur van de sessie.

Aantal deelnemers: 6 – 24 deelnemers
Duur: 1 dagdeel of meer, afhankelijk van de leerdoelen